Privatlivspolitik for Mosede Kirke & Sogn

OPBEVARING AF PERSONDATA
Mosede Kirke & Sogn behandler persondata i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, som kræver at personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt.

INDSAMLING OG BRUG AF PERSONOPLYSNINGER
Personoplysninger er alle slags data, der kan bruges til at identificere personer, herunder men ikke begrænset til for-, mellem- og efternavn, alder, køn, stilling, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om det vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer.

Indsamling af personoplysninger i Mosede Kirke & Sogn sker kun efter personligt samtykke, som skal afgives for eksempel ved tilmelding til sognets aktiviteter, kirkelige handlinger eller til nyhedsbreve. Oplysningerne bruges ikke til andre formål, med mindre der er givet samtykke til det.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og kirkelige handling så vi kan levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev eller tilmelding til en kirkelig handling.

Ved tilmelding til en kirkelig handling giver du samtykke til, at dine personoplysninger bliver behandlet af de dataansvarlige, og at oplysningerne kan videregives til præsterne i det sogn hvor du ønsker den kirkelige handling.

BRUG AF FOTOS
Mosede Kirke og Sogn gør opmærksom på, at vi til højmesser, gudstjenester og arrangementer i kirkerne, sognegård og mødelokaler kan tage billeder og / eller optage video til brug på kirkens hjemmeside, Facebook, Sognebladet og andre publikationer, som kirken udgiver. I enkelte tilfælde kan det også være under andre kirkelige handlinger, dog ikke uden forudgående skriftlig accept fra de involverede. I enkelte tilfælde vil vi bede om samtykke i forbindelse med tilmelding til f.eks konfirmation, babysalmesang, musikalsk legestue, børnegudstjeneste, minikonfirmand og lignende aktiviteter. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at den nedre aldersgrænse i den nye persondataforordning er 13 år. Det vil sige, at konfirmander i langt de fleste tilfælde selv skal give samtykke om brug af billeder og anden data. Såfremt man ikke ønsker at optræde i kirkeligt regi eller offentligt i de nævnte medier, skal man gøre fotografen opmærksom herpå.

AFTALER MED DATABEHANDLERE
Mosede Kirke & Sogn har databehandleraftaler med følgende virksomheder, der professionelt og i henhold til Databeskyttelsesforordningen behandler og opbevarer personlige oplysninger på Mosede Kirke & Sogns vegne:

  • ChurchDesk (vedrørende hjemmeside, kalender, nyhedsbreve og tilmeldingssystem)
  • Folkekirkens IT (Kirkeministeriet) (administrationsprogrammer)

SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. CRM systemet tilgås ved personlig adgangskode, der kun kendes af dataansvarlige.

COOKIES
Vi bruger cookies på hjemmesiden. 

En cookie er en fil, som lægges på din computer eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner der besøges med din browser. Cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor, eller om computeren bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Cookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.

HVORDAN FJERNER JEG COOKIES
Ønsker du helt at undgå, at km.dk sætter cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Hvis du slår cookies fra, kan du ikke logge på eller bruge andre funktioner, som forudsætter, at websitet kan huske dine valg.

Du kan fjerne uønskede cookies under din browsers internetindstillinger eller læs mere her.

ADGANG TIL OPLYSNINGER, INDSIGT OG KLAGER
Mosede Kirke & Sogn er ansvarlig for behandlingen af persondata. Du kan altid ændre i dine oplysninger eller serviceydelser eller framelde dig nyhedsbreve.

Du kan få oplyst, hvilke oplysninger vi har registreret om dig og hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Hvis du ønsker at modtage en kopi af disse oplysninger, bedes du kontakte os på mosede.sogn@km.dk

Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Såfremt du ønsker alle data slettet, bedes du kontakte os på mosede.sogn@km.dk.

Bemærk! Når først alle data er slettede, kan disse ikke genskabes. Data der kræves opbevaret ift. lovgivning kan ikke slettes på anmodning.

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

ÆNDRINGER TIL DENNE SKRIVELSE
Vi forbeholder os ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Senest opdateret 11.10.2019.